WordPress Konvertering

Derfor skal du konvertere dit gamle website til WordPress

Hvis du har problemer med et forældet website, så er det tid til at overveje at konvertere til WordPress.

Det er en overkommelig opgave at løse, og giver dig store fordele for funktionaliteten. Samtidig kan du sætte dit eget præg på systemet.

Hvad er WordPress?

WordPress blev først og fremmest opfundet som en platform, hvor bloggere nemt kunne komme i gang med at lave blogindlæg, og den oprindelige idé skinner stadigvæk tydeligt igennem.

Men siden da har det udviklet sig til et Content Management System, der kan formes præcist til dine behov uden at gå kompromis med brugervenligheden. Det kræver derfor ikke en masse introducerende undervisning for at kunne gå i gang med dit site.

Hvis dit site i forvejen kører på et andet CMS, så kan det måske virke bøvlet at skulle til at skifte, men vi lover dig, at det med lidt hjælp er langt mere enkelt, end du forestiller dig, og er det hele værd.

Velkommen til et 2019-site

WordPress opdateres hele tiden med nye plugins (tilføjelsesprogrammer, der udvider funktionaliteten) og temaer (der styler dit site). På den måde er du sikret et site, der performer bedre på både udseende, SEO og konvertering.

Er du egentlig meget tilfreds med dit site, som det ser ud nu, så er det også muligt at beholde store dele af sitet med både styling og indhold. Men skal du alligevel i gang med at ændre dit site til WordPress, så er det værd at overveje, om du skal lave nogle stilmæssige ændringer.

For som vi nævnte før, så har du i WordPress adgang til enormt mange temaer, der styler dit site. WordPress koster ikke noget i sig selv, det er bare en fil, der hentes på wordpress.org – på den måde har du mulighed for et større budget til selve stylingen.

En anden stor fordel ved WordPress er, at det hele tiden tænker Mobile-first. Det betyder, at det er optimeret til et responsive design, der gør det nemmere at se sitets indhold, uden at man skal scrolle horisontalt. Desuden er en af Google’s absolut vigtigste regler ”Mobile-first”, og derfor vil et responsive design give en god SEO-effekt på dit site.

Og når vi nu er ved SEO, så lad os da lige nævne, hvad WordPress ellers har at byde på, der kan optimere dit site. For som du nok ved, så er hastighedsoptimering en anden vigtig hjørnesten i dit SEO-arbejde. Her kan du drage nytte af, at WordPress er et open source site, hvilket giver dig mulighed for at hastighedsoptimere den tekniske del.

Desuden hjælper en række plugins dig med at komprimere dine medier, så de fylder mindst muligt og dermed forbedrer loadtiden.

Er du vant til et CMS, der er tungt og kompliceret at danse med, så er der også her en fordel i at skifte over til WordPress. For ikke alene er systemet nemt at gå til i sig selv, men det kan også indstilles, så du næsten skal lave en bevidst handling, hvis du vil gøre noget forkert. For din backend kan rettes til, så unødvendige muligheder fjernes. Det gør fx, at eventuelle andre forfattere på sitet kun kan lægge ind ét sted – det gør det meget mere enkelt og sikkert for dig.

Flyt til WordPress og undgå besværet

Vi tænker, at du efterhånden godt kan se idéen i at bruge WordPress, hvilket leder os frem til, hvordan du gør. Du kan vælge at stå for det hele selv. Men har du ikke tiden eller kode-hænderne skruet rigtig på, så kan det være en idé at få hjælp udefra.

Webtree kan hjælpe dig igennem hele processen, så din tid er fri til andre ting.